INFRAHEAT-saneringsmembran hjälper till att värma upp utrymmet som ska saneras

Om bygghöjden på golvet på utrymmet som ska saneras orsakar snäva begränsningar, är det bäst att använda INFRAHEAT-golvvärmemembran för sanering. INFRAHEAT -saneringsmembran är som namnet anger ett membran, där golvvärmens utrymmesbehov i praktiken är obefintligt.

Membranets konstruktion

INFRAHEAT -värmemembran består av en metallfolie laminerad mellan två dubbelplasthöljen. Metall har som specialegenskap att metall smälter vid ca: 140 grader celsius temperatur. Därav är värmemembranet totalt brandsäkert. Standardbredden på golvvärmeelementen är 540mm, andra bredder finns genom beställning. Placeringen görs fritt mellan bjälkarna.

I slutändan vid sidorna nitas stumpar av trälister fast, för att säkerställa att folien inte rullar ihop sig Början av folien håller sig rak eftersom kopplingskablarna går in i installationsröret. Folien ligger fritt ovanpå ylle.

Ett luftmellanrum mellan folien och golvets nedre kant får inte glömmas! Kopplingarna i membranen har utförts vattentät i den andra änden . Kopplingarna skyddas av värmebeständig tejp. Även slutändan är tejpad. Membranet har en produktetikett, som är märkt med yteffekt (W/m²), bredd (dm), längd (dm), totaleffekt (W) och kopplingsspänning (V).

Golvvärme med kabelmatta

Att installera golvvärme i tvättrummet kan inte bli enklare än med en Thermoflex-kabelmatta Du kan se det själv i bifogad bildserie.

Thermoflex-kabelmattan har en självhäftande konstruktion. Det behövs alltså inga ytterligare gjutningar för att installera uppvärmningen. Mattan lyfter golvet endast 4 mm, vilket gör att man oftast inte behöver tänka på att förkorta dörrarna. Thermoflex är konstruerad till att vara flexibel, vilket ger dig full frihet vid installationen. Tack vare den flexibla installationen går det enkelt att utföra hörn och genomdragninsställen.

Kontakta oss angående ditt byggnads- eller saneringsbehov, så letar vi fram en uppvärmningslösning som passar bäst för dig!

Trivsam golvvärme enkelt:

  1. Markera ut mattornas placering.
  2. Ta bort skyddspappret, sträck ut mattan och fäst den vid golvet. Klipp och forma enligt behov.
  3. Golvet är färdigt för att rappas. Använd utjämnings- och gjutbruk. 
  4. Fäst ditt önskade platt- eller naturstensgolv enligt tillverkarens anvisningar.

Ta kontakt

Polarheat Oy
Uusikatu 23
90100 Uleåborg